SÅ HÄR ANVÄNDS BLISSWOOL - steg för steg

BlissWool kan användas förebyggande på områden där du vet du brukar få skav eller läggas på så fort du känner tryck eller att det skaver på ett område. BlissWool kan även läggas på begynnande skavsår eller på redan uppkomna blåsor så länge huden är sårfri.

Steg 1

Ta ut en lagom generös mängd ull från påsen. Rugga upp ullen med fingrarna för att göra den luftig.

Steg 2

Forma ullen till en lång slinga utifrån hur många tår du vill täcka. Lägg ullen löst mellan varannan tå. Om du är känslig på tånaglarna, forma slingan cirka 2 cm bredare än längden på dina tår för kunna täcka tårna från alla håll. Se steg 3.

Steg 3

Vik in ullen åt olika håll så att du löst packar in dina tår från alla håll utifrån de specifika tår eller området du vill täcka och skydda.

OBS Använd ej tejp för att fästa ullen.

Steg 4

Kläm lätt ihop dina tår för att hjälpa hålla ullen på plats medan du rullar på strumpan. Hjälp till med fingrarna så att ullen hamnar där du vill.

Steg 5

Klar!
BlissWool formar sig efter din fot och fäster i strumpan som håller den på plats.

Steg 1

Ta ut en lagom generös mängd ull från påsen. Rugga upp ullen med fingrarna för att göra den luftig.

Steg 2

Forma ullen efter det området på hälen som du önskar skydda. Se till att ullbiten är både bredare och högre än det tänkta området. Detta för att säkerställa att när foten rör sig och ullen tovar ihop sig med strumpan att den fortfarande täcker ditt önskade område. Lägg med fördel ullen även en bit under hälen för bästa möjliga skydd.

Steg 3

Håll ullen på plats medan du sätter på strumpan. Hjälp till med fingrarna så att ullen hamnar där du vill.

OBS Använd ej tejp för att fästa ullen.

Steg 4

Klar!
BlissWool formar sig efter din fot och fäster i strumpan som håller den på plats.

Steg 1

Ta ut en lång bit ull som når runt hela din fot. Se till att biten är även ordentligt bredare än området du önskar skydda. Rugga upp ullen med fingrarna för att göra den luftig.

Steg 2

När du vill skydda de mellersta delarna av foten lägg ullen runt hela foten. Detta hjälper ullen att hållas på plats tills den tovat ihop sig med strumpan.

Steg 3

Hjälp till med fingrarna för att hålla ullen på plats och rulla på strumpan.

OBS Använd ej tejp för att fästa ullen

Steg 4

Klar!
BlissWool formar sig efter din fot och fäster i strumpan som håller den på plats.

BlissWool går att använda även på bara fötter t.ex. i sneakers, loafers, ballerinaskor, högklackat. Beroende på hur täckande dina skor är, kan du med fördel lägga ett tunt lager BlissWool runt tårna, under trampdynan, hälen osv. Kruxet med bara fötter är att skon behöver vara tight nog för att hålla ullen på plats, så här gäller det att experimentera. Utöver att BlissWool avlastar trycket, förhindrar skavsår från att bildas, så brukar ullen även eliminera den mindre trevliga odören som lätt sätter sig i skor med bara fötter.

AXLAR
Lägg en lagom mängd ull på dina axlar direkt på huden under tröjan eller bh-bandet för att ta bort trycket från till exempel en ryggsäcks axelremmar.

HAND
Lägg en lagom mängd ull mellan tummen och pekfingret för att undvika skav från stavarna vid skidåkning. Perfekt även som ett värmande lager runt fingrarna i övrigt.

BRÖSTVÅRTA KVINNOR
Lägg in en lagom mängd ull direkt på bröstvårtan innanför BH:n för att undvika skav vid till exempel löpning.

HÖFTBEN
BlissWool kan med fördel användas för att avlasta trycket från ryggsäckens midjeband på höftbenen. Lägg en rejäl bit ull på vardera höftben direkt på huden där underyxan håller dem på plats.

SVANSKOTA
BlissWool kan med fördel användas för att avlasta trycket på svanskotan vid ridning. Lägg en rejäl bit ull på svanskotan mellan trosa/kalsong och ridbyxa.

ANDRA OMRÅDEN
BlissWool kan med fördel användas på vilken del som helst på kroppen där skav kan förekomma så länge du har ett klädesplagg som håller ullen på plats. Använd inte tejp för att fästa ullen. Tejpen fråntar ullen dess naturliga egenskaper som är kärnan i att BlissWool skyddar dig mot skaven.

Kommer du på nya kreativa sätt att använda BlissWool, skicka gärna in ditt tips till: info@blisswool.com

Ryck loss ullen från plagget som håller den på plats. BlissWool är en 100 procent naturlig och biologiskt nedbrytbar produkt som du kan kassera efter användning. Dock uppmuntrar vi dig att återanvända BlissWool så långt som möjligt och därigenom bidra till hållbarheten.

ÅTERANVÄNDNING UTAN TVÄTT

Tack vare ullens självrenande egenskaper kan du återanvända ullen även utan att tvätta den. Rugga upp den använda ullen med fingrarna, låt den torka och använd igen. Den uppruggade ytan får ullen att fästa sig i strumpan igen så att den hålls på plats.

En del av den använda ullen, framför allt runt tårna, kan ha tovats och tvinnats ihop så hårt att det inte går att dra isär ullfibrerna. De bitarna kan du prova att tvätta enligt instruktionen nedan för att se om du efter tvätten kan återanvända ytterligare delar av den redan använda ullen.

TVÄTTA OCH ÅTERANVÄND

BlissWool kan tvättas i handtvättsprogram eller ulltvättsprogram i 30° och återanvändas. Använd tvättpåse och ulltvättmedel. Rugga upp den tvättade, fuktiga ullen med fingrarna för att göra den luftig igen. Låt torka och använd igen.