Det här är Blisswool

BlissWool är 100 procent svensk mulesingfri* fårull som skyddar dina fötter från skavsår och blåsor. BlissWool använder du när dina fötter riskerar att komma i kläm och det finns risk för skav. Till exempel när du går in nya skor, promenerar, springer, vandrar, åker skidor eller skridskor, dansar, klättrar, shoppar eller jobbar.

BlissWool kan användas förebyggande, läggas på begynnande skavsår eller på redan uppkomna blåsor så länge huden är sårfri.

*Mulesing är ett ingrepp som utförs på merinofåren för att förhindra flugangrepp. Mer info under FAQ.

Så här fungerar BlissWool

Skavsår och blåsor är oftast resultat av friktion kombinerat med värme och fukt. BlissWool tar vara på ullens naturliga egenskaper för att dämpa friktion och förhindra och lindra smärtsamma skavsår och blåsor.

Ull andas, transporterar bort fukten från huden och håller dig torr. Ull kan absorbera upp till 30 procent av sin egen vikt utan att kännas fuktig. Även om ullen är fuktig, reglerar den värmen och hindrar friktionen som kan leda till skav.

Ull är naturligt värmereglerande och dess isolerande effekt fungerar lika bra mot såväl kyla som värme. Detta gör att BlissWool känns behaglig att använda oavsett årstid och väder då den bidrar till svalka i värmen och värme i kylan. Ullen har vidare både återfuktande och antibakteriella egenskaper som ger en lätt vårdande effekt på dina fötter.

OBS BlissWool är 100% naturlig. Den är inte steril och ska därmed inte användas på sårig hud.