FAQ

Här hittar du de vanligaste frågorna om BlissWool. Om du har fler frågor, kontakta gärna kundtjänst via  info@blisswool.com.

BlissWool är 100% svensk mulesingfri fårull som skyddar dina fötter från skavsår och blåsor. BlissWool använder du när dina fötter riskerar att komma i kläm och det finns risk för skav. Till exempel när du går in nya skor, promenerar, springer, vandrar, åker skidor eller skidskor, dansar, klättrar, shoppar, jobbar och så vidare.

BlissWool kan användas förebyggande, läggas på begynnande skavsår eller på redan uppkomna blåser så länge huden är sårfri.

Mulesing är ett ingrepp där hud runt fårens rumpa klipps bort för att förebygga angrepp från skadeinsekter. Metoden används främst på merinofår i Australien. Merinofåren är framavlade för att kunna producera så mycket ull som möjligt och har därför en större mängd hud som formar veck där smuts, urin och avföring fastnar och attraherar blåflugor. Ingreppet görs ofta utan bedövning och anses som djurplågeri.

Mulesing förekommer inte i Sverige och BlissWool är därmed mulesingfri.

Skavsår och blåsor är oftast resultat av friktion av hud mot hud eller tyg eller dylikt mot hud. Ofta i kombination med värme och fukt. BlissWool tar vara på ullens naturliga egenskaper för att dämpa friktion och förhindra och lindra smärtsamma skavsår och blåsor.

Ull andas, transporterar bort fukten från huden och håller dig torr. Ull kan absorbera upp till 30 procent av sin egen vikt utan att kännas fuktig. Även om ullen är fuktig, reglerar den värmen och hindrar friktionen som kan leda till skav.

Ull är naturligt värmereglerande och dess isolerande effekt fungerar lika bra mot såväl kyla som värme. Detta gör att BlissWool känns behaglig att använda oavsett årstid och väder. Den bidrar till svalka i värmen och värme i kylan. Ullen har vidare både återfuktande och antibakteriella egenskaper som ger en lätt vårdande effekt på dina fötter.

OBS BlissWool är 100 procent naturlig. Den är inte steril och ska därmed inte användas på sårig hud.

BlissWool kan användas förebyggande på områden där du vet du brukar få skav, eller läggas på så fort du känner tryck eller att det skaver på ett område. BlissWool kan även läggas på begynnande skavsår eller på redan uppkomna blåsor så länge huden är sårfri.

Du hittar steg för steg instruktioner här.

Använd inte tejp för att fästa ullen. Tejpen fråntar ullen dess naturliga egenskaper och försämrar därmed BlissWools optimala funktionalitet som skydd mot skav.

BlissWool används framför allt i förebyggande syfte, men kan även läggas på begynnande skavsår eller på redan uppkomna blåsor så länge huden är sårfri.

BlissWool första hjälpen cirka 8-10 dagar (enstaka ställen).
BlissWool bästa hjälpen cirka 4-20 dagar.

Det är dock flera faktorer som påverkar hur länge de olika BlissWool förpackningarna räcker.

Storlek på fötterna
Ju större fötter desto mer ull behövs för att täcka områden på fötterna.

Mängden av ställen och storlek på områden
Mängden ull som behövs hänger även ihop med hur många ställen och hur stora områden du önskar täcka och skydda. Om du endast har problem med till exempel en häl, då räcker den lilla påsen flera dagar. Har du däremot behov av att täcka till exempel båda hälarna och dina tår från alla håll behövs det naturligtvis större mängd ull per gång. Då väljer du med fördel någon av de större förpackningarna.

Återanvändning
Om du väljer att återanvända ullen både utan att tvätta men också genom att tvätta den, kommer de olika förpackningarna självfallet räcka ännu längre. Läs mer under ”kan jag återanvända BlissWool” och ”kan jag tvätta BlissWool”.

Ja, du kan återanvända BlissWool.
BlissWool är en 100 procent naturlig och biologiskt nedbrytbar produkt som du kan kassera efter användning. Dock uppmuntrar vi dig att återanvända BlissWool så långt som möjligt och därigenom bidra till hållbarheten.

Tack vare ullens självrenande egenskaper kan du återanvända BlissWool även utan att tvätta den. Rugga upp den använda ullen med fingrarna, låt den lufttorka och använd igen. Den uppruggade ytan får ullen att fästa sig i strumpan igen så att den hålls på plats. En del av den använda ullen, framför allt runt tårna, kan ha tovats och tvinnats ihop så hårt att du inte kan dra isär ullfibrerna. De bitarna kan du tvätta enligt nedan för att se om du efter tvätten kan återanvända ytterligare delar av den redan använda ullen.

Du kan även tvätta BlissWool i handtvättsprogram eller ulltvättsprogram i 30°. Använd tvättpåse och ulltvättmedel. Rugga upp den tvättade, fuktiga ullen med fingrarna för att göra den luftig igen. Låt torka och använd igen.

Ja. Du kan tvätta BlissWool i handtvättsprogram eller ulltvättsprogram i 30°. Använd tvättpåse och ulltvättmedel. Rugga upp den tvättade, fuktiga ullen med fingrarna för att göra den luftig igen. Låt torka och använd igen.

Om du är allergisk mot ull eller lanolin ska du avstå från att använda BlissWool.

BlissWool har använts av personer med mycket känslig hud med goda resultat. Dock är allergier och känslig hud individuellt. Anser du dig ha mycket känslig hud uppmuntrar vi dig att testa BlissWool på ett litet område till att börja med.

Om du får en allergisk reaktion av BlissWool, vänligen kontakta en läkare. Vi ber dig även kontakta vår kundtjänst: info@blisswool.com

Om du har fått en allergisk reaktion av BlissWool, vänligen kontakta en läkare. Vi ber dig även kontakta vår kundtjänst: info@blisswool.com.

BlissWool är en 100 procent naturlig produkt. Ullen är noga rengjord och tvättad, men samtidigt vill man inte gå på ullen för hårt för att inte förlora dess naturliga egenskaper som är fördelaktiga i sammanhanget. Därför kan det ibland finnas enstaka små halmbitar kvar i produkten. Pilla i så fall bara bort dem när du ruggar upp ullen.

BlissWool kan levereras var som helst! Alla paket skickas med Posten med fri frakt inom Sverige. För frakt utanför Sverige är kostnaden 29 kronor. För beställningar utanför EU tillkommer införselmoms och tullavgift enligt för varje land gällande regler. För beställningar med leverans utanför EU, vänligen kontakta kundtjänst på info@blisswool.com

Du når vår kundservice via telefon 0736-26 41 58 och via mail info@blisswool.com.